Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Letošnje 44. državno tekmovanje v tehniki prodaje je potekalo 19. aprila 2023 na Šoli za ekonomijo, turizem in kmetijstvo Šolskega centra Ptuj. Sodelovalo je 13 šol s 96-imi tekmovalci, ki so se pomerili v spretnosti prodajanja in trženja.

Tekmovalci so lahko nastopili v osmih kategorijah, in sicer živila, kozmetika, konfekcija, obutev, barve-laki, veliki gospodinjski aparati, mali gospodinjski aparati ter športna oprema. Tekmovanje je potekalo v ptujskih trgovinah Mercator, DM, Mana, Intersport, Mercator tehnika in Alpina. Vsak tekmovalec je žrebal izdelek, ki ga je moral prodati ocenjevalni komisiji, ta pa ga je ocenila glede na sprejem kupca, postrežbo in zaključek.

Naši dijaki 3. letnika so se na tekmovanje skrbno pripravljali več tednov na realnih prodajnih mestih v NC Intermarketu Brežice ter v Intersportu v Krškem. Ob tej priložnosti bi se zahvalili vsem prodajalcem in poslovodjem, ki so nam pomagali s svojimi nasveti in »skrivnostmi« tehnik pospeševanja prodaje.

Vsi dijaki so se odlično izkazali. Na različnih prodajnih področjih so svoje prodajne veščine pokazali David Bozhidarovski,  Albiona Gashi, Fatjona Gashi, Alen Matić, Ajla Muminović ter Saša Omerzel.

Najbolje se je odrezala Ajla Muminović in zasedla 1. mesto na prodajnem področju konfekcija pod mentorstvom prof. Mojce Ogorelc.

Skupaj so naši dijaki osvojili kar 2 zlati (Ajla Muminović in Alen Matić) ter 3 srebrna priznanja.  Iskreno čestitamo vsem tekmovalcem, saj smo ponovno dokazali, da smo odlična šola z izjemnimi dijaki na področju trgovske dejavnosti.

Naši dijaki so naš ponos!

Mentorici: Urška Senica in Mojca Ogorelc
Foto: Darko Pirtovšek, Mojca Ogorelc, več fotografij na ŠC Ptuj

(Skupno 136 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost