Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Obvestilo staršem, dijakom in delodajalcem o praktičnem usposabljanju z delom (PUD)

Vse izobraževalne programe izvajamo po prenovljenem predmetniku, ki vpeljuje obvezno praktično izobraževanje v realnem delovnem procesu. To predstavlja eno od prednosti, saj s posebno učno pogodbo povezuje delodajalca, šolo in dijaka. Dijak pridobi poleg praktičnega znanja in spretnosti tudi tiste spretnosti, ki bi jih pri praktičnem pouku v šoli teže usvojil:

Praktično izobraževanje v delovnem procesu (usposabljanje z delom) poteka na osnovi sklenjene kolektivne učne pogodbe, ki jo za vpisane dijake skleneta šola in delodajalec.

Praktično usposabljanje koordinira šola oziroma organizatorji praktičnega izobraževanja, ki so zaposleni na šoli.

Menimo, da je osebni stik podjetja z dijakom pomembnejši kot kakršno koli zagotovilo šole. Dijak in njegovi starši naj izberejo delodajalca, ki lahko sprejme dijaka na praktično izobraževanje v obojestransko korist in zadovoljstvo. Nekaterim veliko pomeni bližina delodajalca, drugim poznanstvo, tretji zaupajo uspešnim organizacijam in njihovemu ugledu ali pa jim je pomembno vse omenjeno. Želimo, da bi se o tem, kje bo dijak pridobival te pomembne izkušnje, odločali sami.

Zato želimo, da si dijaki skušajo sami poiskati mesta za praktično izobraževanje v podjetjih (usposabljanje z delom) v svojem domačem kraju in zaprosijo ta podjetja.

Za tiste, ki vam ne bo uspelo poiskati učnega mesta, bo le-to pomagala priskrbeti šola. V letošnjem šolskem letu smo za sodelovanje zaprosili preko 85 potencialnih delodajalcev. Tako ne bo nihče ostal brez primernega učnega mesta za čas praktičnega izobraževanja v podjetju (usposabljanja z delom), morda bo le bolj oddaljen od kraja bivanja.

Vsa dodatna pojasnila in navodila lahko dobite pri organizatorju praktičnega izobraževanja.

Več informacij o praktičnem usposabljanju najdete v vsakoletnem Letnem delovnem načrtu.

Obrazci v zvezi s praktičnim usposabljanjem:

 

(Skupno 1.526 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost