Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Zaradi izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja virusa COVID19 so zaprte tudi knjižnice. Trenutno vse poteka na daljavo, tako pouk kot tudi branje knjig. Za vse ljubitelje knjig pa so na voljo naslednje možnosti branja e-knjig.

DOSTOP DO E-KNJIG SPLOŠNIH KNJIŽNIC

Na voljo imate dostop do elektronskih knjig splošnih knjižnic, v katere ste včlanjeni, in sicer preko spletnega portala BIBLOS. Elektronske knjige si lahko izposodite na pametne telefone, tablice, računalnike ali bralnike. Na Biblos spletni strani se lahko prijavite na dva načina:

  1. s knjižničnimi podatki (akronim knjižnice + vpisna številka in geslo) za izposojo akronimi splošnih knjižnic v Posavju:
  • Knjižnica Brežice: SIKBRE
  • Valvasorjeva knjižnica Krško: SIKKRS
  • Knjižnica Sevnica: SIKSEV
  1. z Biblos računom (uporabniško ime in geslo) za izposojo in nakup.

S številko in geslom se prijavite na spletnem portalu Biblos, kjer najprej izberete svojo knjižnico in nato željeno e-knjigo. V Trgovini Play (Android) in v AppStore (iOS) poiščite brezplačno aplikacijo »Biblos2«. Naložite si lahko tudi brezplačno aplikacijo »BluefireReader« (iOS, Android) ali pa »Aldiko« (iOS, Android), ki vam bo omogočala branje tiste e-knjige, ki si jo boste izposodili na portalu Biblos. Čas izposoje e-knjig je 14 dni brez možnosti podaljšanja. Zamudnina se ne obračuna, saj se po 14 dneh možnost prebiranja e-knjige na vaši napravi ustavi.

BREZPLAČNE E-KNJIGE MLADINSKE KNJIGE

V spletni knjigarni MLADINSKE KNJIGE pa je na voljo brezplačnih 50 elektronskih knjig: Absolutno resnični dnevnik Indijanca s polovičnim delovnim časom (Sherman Alexie), Dnevi zavrženosti (Ellena Ferrante), Dnevnik Ane Frank (Anne Frank), Dekle na vlaku (Paula Hawkins), Ni je več (Gillian Flynn), Inferno (Dan Brown), Dnevnik Bridget Jones (Helen Fielding), Skrivni dnevnik Hendrika Groena, starega 85 let (Hendrik Groen), Kar zagotovo vem (Oprah Winfrey), Formule ljubezni (Zoran Milivojević), Umetnost vojne (Sunzi), Zgodovina branja (Manguel) …

Brezplačne knjige iz ponudbe Mladinske knjige lahko berete na vseh pametnih telefonih in tablicah z operacijskim sistemom Android ali iOS. Na napravah je potrebna namestitev brezplačne aplikacije »eknjige Emka«, ki jo prenesete s pomočjo  Trgovine Play (Android) ali AppStore (iOS). V teh trgovinah poiščite “emka eknjige” in naložite app na vašo napravo. Po prvem zagonu appa se vanjo prijavite z uporabniškim imenom in geslom, ki ga ustvarite na tej strani registracije.


DOMAČE BRANJE

Če pa morate prebirati domače branje, pa preverite, če so dela naših avtorjev naložena v prosti knjižnici in arhivu WIKIVIR ali pa na spletni strani SLOVENSKA KNJIŽEVNOST, ki prav tako omogoča brezplačno prebiranje slovenske dramatike, pesništva ter proze v polnem besedilu. Besedila so identična tistim, ki so izdana v tiskani obliki.

(Skupno 583 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost