Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Sedem šol je prejelo status evropske »digitalne šole« za odličnost pri digitalnem poučevanju in učenju. Na podelitvi nagrad, ki je potekala na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje, je priznanje prejelo pet osnovnih in dve srednji šoli, med njimi tudi naša šola, Strokovno izobraževalni center Brežice.

V četrtek, 23. 3. 2023, je sedem slovenskih osnovnih in srednjih šol prejelo prestižni status evropske »digitalne šole« za izjemne prispevke pri digitalnem poučevanju in učenju. Nagrada ‘Digital Schools Award Europe’, ki jo v projektu podpirata globalna tehnološka velikana HP in AMD, ministrstvo ter izobraževalni partnerji, želi spodbujati digitalno učenje in opremiti učence z naprednimi digitalnimi veščinami.

Da bi prejele nagrado, smo šole morale dokazati celovit pristop k digitalizaciji izobraževanja in šolsko digitalno strategijo, predložiti dokaze, kako digitalna tehnologija izboljšuje učenje, in zavezanost stalnemu strokovnemu razvoju učiteljev.

Projekt ‘Digital Schools Awards Europe’ in ‘SELFIE Digital Schools Academy’ sta potekala pod okriljem evropskega programa Erasmus+, ki je naslednik pilotnega programa A-SELFIE.

‘Priznanje digitalna šola’ so v slovenskem prostoru v sodelovanju s partnerji iz Irske, Srbije in Litve razvijali raziskovalci Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze iz Maribora.

‘SELFIE Digital Schools Academy’ je temeljil na sodelovanju med implementacijskimi šolami (so pridobivale in dokazovale svojo digitalno usposobljenost) ter mentorskimi šolami (prejemnice priznanja v prvem pilotnem programu) in kritičnimi prijatelji, ki so pregledali in evalvirali oddane utemeljitve, dokazila, šolski razvoj in načrtovane smernice.

Z Inštituta za sodobne tehnologije in Oddelka za tehniko Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru so na projektu sodelovali ddr. Boris Aberšek, dr. Andrej Flogie, asist. Urška Martinc, asist. Dejan Zemljak in Helena Fošnjar.

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost