Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

V sredo, 15. septembra 2021, smo se v dopoldanskem času udeležili prireditve Parada učenja 2021. Potekala  je v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja pod geslom »Učenje je življenje – naj krepi in radosti!«. Zbrali smo se na ploščadi pred Kulturnim domom Krško, kjer so dijakinje na stojnici predstavljale izdelke, igrače in  didaktične pripomočke za predšolske otroke, ki so nastajali v okviru pouka (mentorice Mojca Ogorelc, Alenka Pečnik Kranjec, Darja Babič Drašler in Mirjana Orešnik).

Najmlajšim obiskovalcem pa je bila namenjena avtorska zgodbica dijakinj SIC Brežice (Suzana Budna, Natalija Pirnar, Maša Urbanč, Zala Petan, Sara Kostevc in Nasiha Žilić) Račke na potepu (mentorici Alenka Pečnik Kranjec in Nadja Ivšić).

Zborček SIC Brežice, ki ga sestavljajo Manca Mihelin, Ledeja Remih, Ines Bizjak, Eva Cerovšek, Barbara Cvetko, Ema Petrej, Lea Požun in Ana Travnikar se je pod mentorstvom Mileve Kralj Buzeti predstavil s tremi pesmimi: Moja dežela, Hallelujah in Ena ptička priletela.

Novost letošnjega leta so bile spremljajoče aktivnosti v popoldanskem času na različnih lokacijah po Posavju. Naša šola je v sodelovanju s Knjižnico Brežice ter Plesnim društvom Imani Brežice organizirala dogodek za najmlajše, ki je potekal v parku pred Knjižnico Brežice. Dijakinji Zala Petan in Naja Rovan sta pod točko Ko pravljice spregovorijo  vse zbrane popeljali v pravljični svet s pravljicama A veš, koliko te imam rad in Pod medvedovim dežnikom (mentorica Deja Avsec).

Zapisala Deja Avsec

(Skupno 297 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost