Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

V četrtek, 24. junija, smo na Strokovno izobraževalnem centru Brežice (ETrŠ Brežice) zaključili zadnji šolski dan in obeležili 30-letnico samostojne Slovenije.

Praznična kulturna prireditev je nastala pod mentorstvom profesorja zgodovine Borisa Ambroža in je imela naslov »Praznujemo 30 let«. Rdeča nit prireditve je bil prikaz dramatičnih politično-vojaških dogodkov v času osamosvajanja pred tremi desetletji. Vmes je šolski zborček pod vodstvom profesorice Mileve Kralj Buzeti prelepo zapel različne slovenske uspešnice iz obdobja osamosvojitve, med drugimi tudi znan napev iz oglasa »Slovenija, moja dežela« pa tudi nekoč prepovedano rokovsko izvedbo slovenske himne, ki jo je izvajala skupina Lačni Franc.

Z glasbenimi točkami in besednimi dialogi so sodelovale naslednje dijakinje: Amra Mujkanović, Ledeja Remih, Manca Mihelin, Martina Kelhar, Lea Požun, Ana Travnikar, Ines Bizjak, Barbara Cvetko, Eva Cerovšek in Ema Petrej. Za tehnično podporo je poskrbel Tim Pribožič.

Slika 1: Nastopajoče z mentorjem profesorjem Borisom Ambrožem

Ob zaključku je vse zbrane pozdravila ravnateljica dr. Mojca Tomažin, ki je spregovorila o pomenu osamosvojitve in svobode pred 30-imi leti pa tudi v današnjem času, ko smo zaradi varovanja zdravja prisiljeni v določene ukrepe, da bi zaščitili sebe in drug drugega. Dijakom je čestitala ob koncu šolskega leta in jih pozvala, naj uživajo svoje počitnice, hkrati pa pazijo nase in na ljudi okoli sebe ter se jeseni zdravi vrnejo v šolo.

Po prireditvi so dijaki od svojih razrednikov prejeli zaslužena spričevala in pohvale za posebne dosežke. Upamo, da bo jeseni šola spet v živo za vse in da bomo lahko izpeljali številne dejavnosti, ki smo jih zaradi epidemije letos morali opustiti.

Za SIC: Metka Galič

(Skupno 230 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost