Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Spoštovani,

z okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), 12. 6. 2020, smo bili obveščeni, da je vlada RS sprejela Odlok o prenehanju veljavnosti Odloka o začasni prepovedi  zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, ki začne veljati 23. junija 2020. Z navedenim datumom se tako lahko v srednje šole in dijaške domove vrnejo še vsi dijaki nižjih letnikov, njihov prihod pa je predvsem namenjen temu, da v šoli oddajo učbenike, ki so si jih za tekoče šolsko leto morebiti izposodili iz učbeniškega sklada, uredijo morebitno potrebno dokumentacijo v zvezi z naslednjim šolskim letom, izpraznijo svoje garderobne omarice ter prejmejo spričevalo oziroma obvestilo o uspehu.

Kljub temu, da je 31. maja 2020 začel veljati Odlok o preklicu epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19), pa se vsi zdravstveni ukrepi, ki so bili sprejeti na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih, še vedno uporabljajo in veljajo. Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je zato pripravil nov dokument s higienskimi priporočili za srednje šole v času posamičnih primerov COVID-19. V navedenem dokumentu še posebej opozarjam na razdelek »Prihod do šole in vstopanje v šolski objekt« (str. 9).

Na ETrŠ Brežice smo na videokonferenci učiteljskega zbora 17. 6. 2020 sklenili, da bo podelitev spričeval/obvestil o uspehu za dijake nižjih letnikov potekala v sredo, 24. 6. 2020, v telovadnici šole po naslednjem razporedu:

Opombe:

  • vhod »šola« je vhod desno, pri šolskih požarnih stopnicah;
  • vhod »stadion« je vhod levo, pri stadionu;
  • dijaki vstopajo obuti, zato prosim, da imajo za športni objekt primerno obutev.

 

O natančnem higienskem protokolu prevzema dokumentacije bodo dijake poučili razredniki na mestu samem.

Dijakom, ki iz kakršnihkoli razlogov ne bodo prišli osebno, bomo dokumente poslali po pošti.

Prosim, da redno sledite našim objavam, saj se epidemiološka situacija v Sloveniji lahko do 24. 6. 2020 spremeni in v tem primeru bomo objavili nova navodila.

 

Ravnateljica: Mojca Tomažin

(Skupno 267 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost