Info točka EKONOMSKE IN TRGOVSKE ŠOLE BREŽICE

 

PREDSTAVITEV PROGRAMA ŠOLA AMBASADORKA EVROPSKEGA PARLAMENTA

Ekonomska in trgovska šola Brežice se je v letošnjem šolskem letu priključila k projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta – EPAS. Program projekta Šola ambasadorka Evropskega parlamenta predstavlja ozaveščanje o Evropski uniji. Projekt vodi in koordinira Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Ljubljani in je namenjen srednjim in poklicnim šolam v Sloveniji.

Vsebine in aktivnosti programa so namenjene dvigovanju zavedanja mladih o Evropi in evropski demokraciji, pridobivanju znanj o Evropski uniji in Evropskem parlamentu ter usposabljanju za aktivno državljanstvo.

 

Šola izvaja naslednje aktivnosti v okviru projekta EPAS:

  • Šola pripravi in izvaja izobraževalne dejavnosti za ozaveščanje dijakov o evropski parlamentarni demokraciji in političnem odločanju. Dijaki pridobijo znanja in kompetence za oblikovanje aktivnega in odgovornega evropskega državljanstva. Učitelji z dijaki pri pouku predelajo učna gradiva posameznih modulov in politik o EU.
  • Šola vzpostavi info točko o Evropskem parlamentu in Evropski uniji.
  • Šola organizira obisk Hiše Evropske unije, ki vključuje predstavitev Evropske unije in Evropskega parlamenta z aktivnim sodelovanjem dijakov in ogled stalne interaktivne razstave Doživi Evropo.
  • Šola sodeluje na dogodkih, ki potekajo v obliki razprav z evropskimi poslanci in drugimi gosti o različnih tematikah Evropske unije, ki jih pripravlja Informacijska pisarna.
  • Šola pripravi slavnostni dogodek ob dnevu Evrope (9. maj) in v okviru obeleževanja dogodka izvede raznolike vsebine.

 

Program na šoli izvajamo v sodelovanju z Informacijsko pisarno, Evropskim parlamentom   in evropskimi poslanci.

Spletni vir: http://www.europarl.europa.eu/slovenia/sl/za-mlade/%C5%A1ola-ambasadorka-evropskega-parlamenta

Koordinatorica projekta EPAS: Mojca Ogorelc, prof.

 

 POVEZAVE O EU

 

 

Share on FacebookPrint this page
(Skupno 237 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost