Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

zMIGAJ!

V okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027 je Zavod za šport RS Planica pridobil izvedbo projekta “zMIGAJ!”, namenjenega srednjim šolam in dijaškim domovom – predvsem dijakom, a tudi drugim zaposlenim na izbranih srednjih šolah oziroma dijaških domovih. Glavni cilji projekta so zasnova strokovnih izhodišč za pripravo inovativnih gibalnih programov za mlade, izpeljava inovativnih gibalnih programov za vključeno srednješolsko populacijo, izpeljava gibalnih programov za zaposlene na izbrani šoli, predstavitev učinkov redne celostne gibalne vadbe (razbremenitev, izboljšanje delovnih sposobnosti in preventiva pred delovnimi poškodbami) ter vpliv gibanja na zdravje, počutje in gibalno zmogljivost, nenazadnje pa izvedba promocijskih aktivnosti za športno rekreacijsko aktivacijo mladih.

S tem projektom želimo torej spodbuditi gibalno dejavnost med mladimi ter prispevati k njihovemu zdravemu razvoju in krepitvi telesne učinkovitosti.

Projekt vodi Zavod za šport Republike Slovenije Planica, v sodelovanju s konzorcijskim partnerjem Univerzo v Ljubljani, Fakulteto za šport. Izbrane srednje šole oziroma dijaški domovi pri projektu sodelujejo v šolskih letih od 2024/25 do 2027/28.


Več o projektu:

KDO?
Dijaki srednjih šol ter dijaških domov, dodatno še tam zaposleni.

ZAKAJ?
Spodbuditev gibalne dejavnosti med dijaki ter prispevanje k njihovemu zdravemu razvoju in krepitvi gibalne učinkovitosti.

KAKO?
Z inovativnim, živahnim in mladostnim pristopom soustvarjanja dejavnosti s strani dijakov, kjer bodo sami lahko predlagali in sooblikovali vsebine vadb, ki so njim privlačne, pod mentorstvom ekipe strokovnjakov Fakultete za šport, ki bo poskrbela, da bo z njihove strani izbrana vadba tudi varna in učinkovita.

KJE?
Zunaj, notri in kjerkoli vmes.

IZZIVI?
Komuniciranje na način, da dijaki spoznajo projekt, jih pritegne in se mu priključilo. V pomoč bo medijska kampanja, prilagojena zanimanjem ciljne populacije in izvedena pretežno preko družabnih medijev, s pomočjo njim zanimivih vplivnežev.

KAJ ŠE?
Hudo dobre igre,  tekmovanja z vsebinami, ki jih bodo dijaki predlagali v procesu soustvarjanja. Vrstniška druženja v športnem duhu na letnih sklepnih prireditvah »zMIGAJ!«. Dodatne promocije dejavnega in zdravega načina življenja mladih. Prizadevamo si tudi, da bi v projekt vstopila bodoča nacionalna kampanja za preprečevanje nasilja med mladimi.


INFORMACIJE:
Trajanje projekta: 1.8.2024-31.8.2028
Število mest: 24 šol (144 vadbenih skupin)
Upravičenci: srednje poklicne in strokovne šole, šolski centri, gimnazije in dijaški domovi

Projekt letno vključuje preko 1500 dijakov, 1.320 ur dodatne brezplačne vadbe, 748 ur brezplačne vadbe za zaposlene, 187 ur brezplačnega izobraževanja za strokovni kader v šolah.

 Operacijo sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada EKP 2021-2027.

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost