Select Page

Zdravstvena nega

Srednji strokovni program ZDRAVSTVENA NEGA je štiriletni izobraževalni program. Vanj se lahko vpiše, kdor je končal popolno osnovno šolo. Program izobražuje za poklic tehnica zdravstvene nege (srednja medicinska sestra) / tehnik zdravstvene nege.

Dijaki nadgradijo znanja splošnoizobraževalnih predmetov iz osnovne šole. Ob tem bodo usvojili znanja iz zdravstvene nege, nujne medicinske pomoči, dolgotrajne oskrbe, skrbi za zdravje in nenazadnje kakovosti in varnosti tako v zdravstveni negi, kot tudi socialni oskrbi.

Posebno skrb bomo posvetili razvijanju osebnostnih lastnosti (odgovornost in vztrajnost, empatičnost, komunikativnost in odprtost ter kreativnost in inovativnost) ter poudarjali in krepili vrednote (življenje, zdravje, poštenost, solidarnost, ljubezen, delovanje v skladu z etičnimi načeli), ki so nujno potrebne za uspešno in kakovostno opravljanje poklica.

Pomembna prednost izobraževanja na naši šole je možnost pridobivanja in povezovanje znanja s področji zdravstvene nege, naravoslovja, psihologije, komunikacije ter  ekonomije in poslovanja, kar bo zagotavljalo posebno cenjene kompetence, znanja in veščine, ki jih pričakujejo delodajalci in uporabniki.

Cilji programa zdravstvena nega so pridobiti paleto znanj in veščin na različnih področju:

  • zdravstvena nega v zdravstvu, socialni in dolgotrajni oskrbi ter pri ukrepanju v nepričakovani in neželenih situacijah;
  • komunikacijo in odnosi s pacienti in uporabniki ter njihovimi svojci in s sodelavci v strokovnem timu;
  • organizacija, sodobna tehnologija in podjetništvo v zdravstvu, socialni in dolgotrajni oskrbi.
Share on FacebookPrint this page
(Skupno 353 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost