Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Letošnje 45. državno tekmovanje v tehniki prodaje je potekalo 17. aprila 2024 na Srednji ekonomsko poslovni šoli Koper. Sodelovalo je 15 šol s 105-imi tekmovalci, ki so se pomerili v spretnosti prodajanja in trženja.

Tekmovalci so lahko nastopili v osmih kategorijah, in sicer živila, kozmetika, konfekcija, obutev, barve-laki, veliki gospodinjski aparati, mali gospodinjski aparati ter športna oprema. Tekmovanje je potekalo v koprskih trgovinah Mercator, DM, Synsay, Hervis, Mercator tehnika in Deichman. Vsak tekmovalec je žrebal izdelek, ki ga je moral prodati ocenjevalni komisiji, ta pa ga je ocenila glede na sprejem kupca, postrežbo in zaključek.

Naši dijaki 3. letnika so se na tekmovanje skrbno pripravljali na realnih prodajnih mestih v NC Intermarket Brežice, v Qlandiji ter Hervisu v Krškem. Ob tej priložnosti bi se zahvalili vsem prodajalcem in poslovodjem, ki so nam pomagali s svojimi nasveti in »skrivnostmi« tehnik pospeševanja prodaje.

Vsi dijaki so se odlično izkazali. Na različnih prodajnih področjih so svoje prodajne veščine pokazali Žak Čepin Rebolj, Etijan Hvalc, Gentrit Limani, David Novak, Lucija Rukavina, Njomza Saramati ter Maša Zorič.

Najbolje se je odrezala Njomza Saramati in zasedla 3. mesto na prodajnem področju športna oprema pod mentorstvom prof. Urške Senica.

Skupaj so naši dijaki osvojili 1 zlato, 4 srebrna ter 1 bronasto priznanje.  Iskreno čestitamo vsem tekmovalcem, saj smo ponovno dokazali, da smo odlična šola z izjemnimi dijaki na področju trgovske dejavnosti.

Ponosni smo nanje!

Mentorici: Urška Senica in Mojca Ogorelc

Foto: SEPŠ Koper, Mojca Ogorelc, Urška Senica

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 4)
Dostopnost