Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

V sredo, 5. 7. 2023, smo na Strokovno izobraževalnem centru Brežice svečano podelili spričevala letošnje poklicne mature. Veseli smo visokega odstotka uspešnih dijakov, še posebej dveh zlatih maturantov ter devetih odličnjakov. Na podelitvi je Manca Mihelin prejela kristalno piramido SIC Brežice.


Izvedbo poklicne mature je vodila tajnica ŠMK za POM Deja Avsec, ki je napisala, da je spomladanski rok poklicne mature 2023 potekal med 27. majem in 21. junijem 2023. Opravljalo jo je 55 kandidatov. 53 dijakov je opravljalo poklicno maturo v celoti prvič, 2 kandidata pa sta opravljala popravna izpita iz gospodarstva in slovenščine, 2 dijakinji opravljata maturo v dveh delih (2 izpita v spomladanskem in 2 v jesenskem izpitnem roku). Skupni uspeh vseh prijavljenih na spomladanski rok poklicne mature je 88,7 %.


Med vsemi uspešnimi maturanti je kar 9 dijakov, ki so maturo opravili z odliko. Med njimi pa z izjemnim splošnim uspehom izstopata zlata maturantka in diamantni maturant. To sta Liza Pirc 4. Ae in Robert Čučnik iz 4. Av.

Slika 1: Dobitnica kristalne piramide Manca Mihelin in diamantni maturant Robert Čučnik

Maturanti, ki so opravili poklicno maturo z odliko, so še Beno Bahč, Karin Dušič, Filip Grgij, Ana Tomše, Jana Vujanović iz 4. Ae in Nina Bizjak ter Patricija Grčar iz 4. Av.

Slika 2: Odlični na maturi z ravnateljico dr. Mojco Tomažin in podžupanjo Mojco Florjanič


Šola je za vse uspešne maturante v sredo zvečer pripravila svečano podelitev maturitetnih spričeval pod mentorstvom Alenke Pečnik Kranjec. Nastopili sta pevka Tia Valentinc in Pavlina Urek, ki je prireditev povezovala. Zbrane je v imenu šole in učiteljskega zbora pozdravila ravnateljica dr. Mojca Tomažin. V imenu Občine Brežice je zbranim spregovorila in čestitala podžupanja Mojca Florjanič.


Maturitetna spričevala so skupaj z ravnateljico podelili razredniki zaključnih letnikov Drago Žerjav (4. Ae), Mileva Kralj Buzeti (4. Av) in Mirica Starc (2. Ap).


Profesorski zbor vsako leto izbere maturanta, ki je še posebej izstopal v času šolanja, in mu podeli posebno priznanje šole, kristalno piramido. Letos je to najvišje priznanje prejela Manca Mihelin, ki je s svojo osebnostjo in izjemnim petjem obogatila marsikatero šolsko prireditev. Manca Mihelin je umetnica, odlična organizatorka, gonilna sila življenja v razredu in nepogrešljiv del skoraj vsake prireditve tako na šoli kot izven nje. Je oseba, ki odseva vsestranskost, žar in svetlobo, ki se najbolj odraža, kadar zapoje, so še dodali v obrazložitvi.


Našim uspešnim maturantom, ki zdaj vstopajo v svet poln priložnosti, izzivov in odločitev, želimo, da bodo pogumni in srčni in da si bodo upali slediti svojim sanjam. Ne bo vedno enostavno, a z vero vase, trdim delom in vztrajnostjo bodo lahko premagali ovire in dosegli velike stvari ter ustvarili pozitiven vpliv na svet okoli sebe. Upamo, da se bodo z veseljem spominjali svojih srednješolskih let na SIC Brežice.


Za SIC Brežice: Metka Galič
Foto: Metka Galič

(Skupno 289 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost