Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Strokovno izobraževalni center Brežice je ponovno osvojil in pridobil naziv šola ambasadorka Evropskega parlamenta. V evropskem programu in projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta – EPAS (European Parliament Ambassador School) smo v letošnjem šolskem letu aktivno sodelovali že šesto leto. Na šoli smo v okviru programa uspešno pripravili in izvedli veliko raznolikih aktivnosti.

Letos je bilo v program EPAS Slovenija vključenih 80 srednjih šol in dijaških domov, 1300 dijakov in 200 mentorjev. Program in projekt v Sloveniji uspešno koordinira Informacijska pisarna Evropskega parlamenta.

Zaključne slovesnosti programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta smo se v torek, 20. 6. 2023, v Hiši EU v Ljubljani udeležile dijakinje ambasadorke Ivana, Hana in Lalita, s profesorico in koordinatorico programa EPAS na SIC Brežice Mojco Ogorelc.

Hvala vsem sodelujočim v programu EPAS SIC Brežice: evropskima poslancema Franciju Bogoviču in Matjažu Nemcu, posavskima poslancema v državnem zboru Republike Slovenije Tamari Vonta in Matjažu Liscu, Občini Brežice, Zavodu Republike Slovenije za šolstvo, Občini Sevnica, podjetjem Soltec Slovenija, Ino Brežice, Hess in Kovis, našim odličnim dijakom in mentoricam profesoricam Deji Avsec, Katji Bogovič, Lidiji Furlan, Mojci Ogorelc, Tanji Plevnik in Urški Senica za dosežen uspeh, uspešno izvedene raznolike aktivnosti ter prijetno sodelovanje.

Ekipa EPAS na SIC Brežice

Foto: Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in SIC Brežice

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost