Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page
V sodelovanju s turistično agencijo TWIN je naša šola letos prvič dijakom ponudila 4-dnevno ekskurzijo v London. V petek, 7.2.2020 smo v večernih urah poleteli z letališča JP Ljubljana na letališče Gatwick London. Po nastanitvi v hotelu smo se dogovorili o poteku naslednjega dne in polni pričakovanja zaspali.
 Naš prvi pravi dan v Londonu je bil poln doživetij. Prvi izziv je bila podzemna, kjer smo ugotovili, da je to zelo priljubljen način javnega prevoza. In temu primerna gneča. Naša prva točka je bil Greenwich kamor nas je vodila pot skozi tunel pod Temzo. Nekaj “fotk”. Nato pa čas za malico oz. kosilo. Sledila je vožnja z ladjico po Temzi vse do Westminstra. Kljub neobetavnim vremenskim napovedim se je pregovorno muhasto angleško vreme nasmehnilo, tako da smo navdušeno slikali znamenitosti, mimo katerih smo pluli. Sprehodili smo se mimo Big Bena, ki je še vedno v prenovo, mimo Downing Streeta 10, do Trafalgar Squara. Naša naslednja točka je bil muzej voščenih lutk Madame Tussauds, kjer smo se lahko slikali z različnimi zvezdniki iz sveta športa, filma glasbe in politike. Nato pa smo se preselili v enega izmed številnih gledališč West Enda in uživali v nepozabnem muzikalu Mamma Mia, ki je bil poslastica tega dne.
Nedeljski program smo morali prilagoditi zaradi viharja Chiara, saj je veljal rdeči alarm, tako da so bili zaprti vsi parki pa tudi London Eye. Obiskali smo veličastni naravoslovni muzej z dinozavri, zbirko mineralov in dragih kamnov, pa orjaško sekvojo… Seveda izlet v London ni pravi, če ne doživiš Oxford Streeta in nakupovalna mrzlice. Za zaključek smo obiskali še British Museum, ki postavlja na ogled zgodovino celega sveta. Naredili smo mini deževno-vetrovno postanek na Leicester Squaru, da smo se okrepčali, nato pa  smo se kot pravi Londončani podali  s podzemno proti hotelu. Ponedeljek. Naš zadnji dan. Tokrat smo potovali z avtobusom, ki nas je peljal do Buckinghamske palače za fotografski postanek, nato pa počasi skozi mesto do London Eye. Spet smo imeli srečo, da smo lahko občudovali mesto, ki se je kopalno v soncu. Čakalo nas je le še zadnje dejanje – slovo in polet domov.
 “Profesorica, kam gremo pa naslednje leto?” je bilo glavno vprašanje, s katerim smo se ubadali pred poletom domov. Vsi skupaj smo se imeli zelo lepo.
(Skupno 303 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost