Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Ljubljana, 19.05.2019

Letošnja državna prvakinja v znanju poslovne matematike je Laura Cvelbar dijakinja Ekonomske in trgovske šole Brežice. S svojo mentorico profesorico Mirico Starc sta bili povabljeni za zaključno prireditev DMFA (Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije) ‘Bistroumi 2019’, ki je bila v nedeljo, 19. maja 2019, ob 17. uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, da bi prejeli zasluženi priznanji.
Društvo matematikov, fizikov in astronomov Slovenije je v ta namen spet pripravilo prijeten dogodek z zanimivimi gosti iz sveta znanosti in umetnosti, obenem pa obeležilo 70 let DMFA Slovenije. Na slavnostno podelitev so poleg vseh članov olimpijskih ekip ter nagrajenih in pohvaljenih tekmovalcev z državnih tekmovanj v organizaciji DMFA Slovenije povabili tudi vse prejemnike zlatih priznanj z državnih tekmovanj in prejemnike diamantnega kenguruja ter njihove mentorje.

Z Ekonomske in trgovske šole Brežice sta se slavnostne podelitve udeležili Laura Cvelbar, dijakinja 4. Ae razreda, ki je na državnem tekmovanju v znanju poslovne matematike, statistike in finančne matematike osvojila 1. mesto in zlato priznanje iz poslovne matematike in njena mentorica Mira Starc, kar je za našo šolo spet veliko priznanje, saj kaže na visoko kakovost dela, ki je na področju poslovne matematike že tradicionalna. Lauri in njeni mentorici čestitamo in verjamemo, da bomo tudi v prihodnosti lahko poročali o tako vrhunskih rezultatih.

(Skupno 157 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost