Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

V ponedeljek, 12. 11. 2018, sem se udeležil predstavitve podjetja Intermarket Invest d.o.o. Brežice, ki nam ga je predstavila lastnica in direktorica Zlatka Kolman. Sodelovali smo študentje prvega letnika Višje strokovne šole Brežice.

Zelo prijazna direktorica nas je najprej odpeljala do treh dijakov srednje ekonomske šole, ki so ta čas na praksi v tem podjetju, da smo si lahko ogledali potek prakse in dela, ki so jih opravljali. Potem smo z mentorico mag. Metko Galič opravili še intervju z lastnico in direktorico podjetja. Opisala nam je svoje podjetje, ki je pravnoorganizacijsko registrirano kot družba z omejeno odgovornostjo. Prav tako nam je predstavila zgodovino in začetke delovanja podjetja Intermarket Invest d.o.o. Brežice. Omenila je, da je podjetje nastalo leta 1994, ko so bile Brežice še glavno posavsko trgovalno središče. Potem pa so z leti na trg prišla tudi druga podjetja in konkurenca je postala zelo močna. Dejala je, da je posel cvetel tja do leta 2008, ko se je začela kriza. Za obstoj se morajo boriti, saj so Brežice zelo prometno povezane in se kupci odpravijo v večja nakupovalna središča, kot je Novo mesto in s pridobitvijo nove članice EU tudi v Samobor na Hrvaškem. Predstavila nam je tudi pozitivno poslovanje podjetja, vse oblike zavarovanja in nekatere posebnosti, ki se tičejo samega delovanja podjetja.

Za obisk in razgovor smo bili zelo hvaležni, saj se povezovanje teorije s prakso vedno dobro obnese, ker si lažje zapomnimo in bolje osvojimo snov, poleg tega pa zvemo tudi, kaj je tisto, kar gospodarstvo potrebuje od šole.

Slika: Direktorica podjetja  Intermarket Invest  Zlatka Kolman s študentoma VSŠ ekonomist Brežice

 

Vinko Gregl, študent 1. letnika VSŠ Brežice

Foto: Metka Galič

 

(Skupno 402 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost