Ta spletna stran uporablja piškotke. Z brskanjem po strani se strinjate z našo izjavo o Piškotkih. Sprejmi in zapri
VSŠB
UNESCO

Programi

1. LOGISTIČNI TEHNIK (PTI)

Cilj: udeleženec pridobi V. stopnjo izobrazbe in poklic logistični tehnik.

Vpisni pogoji: končana 3-letna šola – pridobljen naziv poklicne izobrazbe (avtomehanik, avtoserviser, avtoličar, avtoklepar, strojnik gradbene mehanizacije, mehanik kmetijskih delovnih strojev, kmetijski mehanik, konstrukcijski mehanik,  mehatronik operater, elektrikar energetik, elektrikar elektronik, elektrikar, računalnikar, prodajalec,  izdelovalec kovinskih konstrukcij, oblikovalec kovin, orodjar, konstrukcijski mehanik, inštalater strojnih inštalacij, izvajalec suhomontažne gradnje, zidar)
Obvezni izpiti in ostale obveznosti: slovenščina, matematika, prvi tuj jezik, umetnost, zgodovina, geografija, psihologija ali sociologija, kemija, fizika, drug tuj jezik,  tehnologija blagovnih tokov, tehnologija komuniciranja, podjetništvo in gospodarsko poslovanje, logistika tovornih tokov, transportna sredstva, mednarodna blagovna menjava, logistika potniških tokov, modul po izbiri šole (Sredstva mehanizacije aliAvtomatizacija in robotizacija) in praktično izobraževanje v delovnem procesu (2 tedna – izvedba po dogovoru z delodajalcem).

Poklicna matura: slovenščina, logistika, angleščina ali matematika  in izdelek ali storitev z zagovorom.
Trajanje: 2 leti (oktober – maj), 2-3 krat tedensko v popoldanskem času.
Cena: cena letnika je 950 EUR (vpisnina 310 EUR in 4 obroki po 160 EUR).
Prijave: Evidenčno se je moč prijaviti takoj, uradni vpis v letnik je v septembru. K posameznim predavanjem se je možno priključiti tudi med letom.

2. EKONOMSKI TEHNIK (PTI)

Cilj: udeleženec pridobi V. stopnjo izobrazbe in poklic ekonomski tehnik.
Vpisni pogoji: končana 3-letna poklicna šola smeri trgovec, poslovni tajnik ali administrator
Obvezni izpiti in ostale obveznosti: slovenščina, matematika, prvi tuj jezik, umetnost, zgodovina, geografija, sociologija, kemija, biologija, drug tuj jezik, delovanje gospodarstva in ekonomika poslovanja, neposredno trženje, projekti in poslovanje podjetja, komercialno poslovanje in modul po izbiri šole (zavarovalne storitve in bančno poslovanje ali finančno knjigovodstvo) in praktično izobraževanje v delovnem procesu (2 tedna – izvedba po dogovoru z delodajalcem).
Poklicna matura: slovenščina, angleščina ali matematika, gospodarstvo in seminarska naloga iz enega od strokovnih predmetov.
Trajanje: 2 leti (oktober – maj), 2-3 krat tedensko v popoldanskem času.
Cena: cena letnika je 950 EUR (vpisnina 310 EUR in 4 obroki po 160 EUR).
Prijave: Evidenčno se je moč prijaviti takoj, uradni vpis v letnik bo v septembru. K posameznim predavanjem se je možno priključiti tudi med letom.

3. TEČAJI

TUJI JEZIKI (ANGLEŠKI, NEMŠKI, ITALIJANSKI) – srednješolska oz. višješolska raven (lahko tudi kot dopolnilni pouk)
RAČUNALNIŠTVO, RAČUNOVODSTVO IN STROJEPISJE

MATEMATIKA (srednješolska matematika, priprava na poklicno ali klasično maturo)

Tečaji potekajo v sodobno opremljenih prostorih šole v popoldanskih in večernih urah. Organizirajo se v primeru, če je dovolj prijavljenih kandidatov (najmanj 12).
Cene so konkurenčne in odvisne od števila vpisanih. Cena posameznega tečaja ne preseže 85,00 EUR.

Evidenčne prijave se zbirajo v tajništvu šole vsak dan od 7.00 – 15.00. Lahko tudi po telefonu. Tečaj bomo podrobno opredelili na osnovi vaših želja.

SAMOIZOBRAŽEVANJE IN IZPITI ZA OBČANE

Vse opisane programe je možno opravljati tudi kot samoizobraževalec-ka.
V tem primeru se kandidat-ka po konzultacijah s posameznimi profesorji (v času njihovih govorilnih ur, ki so enkrat na teden ali po dogovoru) sam pripravlja na osnovi predpisane oz. dogovorjene literature in prijavi na izpit.

Za občane imamo med letom organiziranih pet izpitnih rokov, ki so objavljeni na oglasni deski. Roki so sredi meseca v septembru (13.-17.), novembru (15.-19.), januarju (17.-21.), marcu (14.-18.) in maju (16.-20.). Prijave sprejemamo do 7. v mesecu. Ob prijavi je potrebno plačati stroške izpita, ki trenutno znašajo 50,00 EUR za pisni in ustni izpit oz. 38,00 EUR, kjer je izpit le enodelni. Odjava je možna tri dni pred izpitom (v skrajnem primeru en dan). Odjavite se lahko tudi po telefonu.

Zaključni izpit se lahko opravlja junija, avgusta ali februarja.
Poklicna matura pa po državnem maturitetnem koledarju.
Vpisni stroški tovrstnega izobraževanja znašajo 250,00 EUR (z vpisnino imajo kandidati že plačane 3 enodelne izpite) . Ob vpisu prejmejo vsi kandidati indeks.
Samoizobraževalci se lahko posvetujejo s šolsko svetovalno delavko (ga. Alenka Pečnik Kranjec), ki vodi njihovo dokumentacijo, jim svetuje in jih po potrebi usmerja.
Samoizobraževalci se lahko za posamezni predmet vključijo tudi v organiziran popoldanski program. V tem primeru sklenejo pogodbo s šolo in plačajo 85,00 EUR, kot šolnino za obiskovanje organiziranih popoldanskih priprav v okviru programa ekonomski tehnik za odrasle. Kandidat se v tem primeru priključi skupini z indeksom in potrdilom o vplačilu dela šolnine.

DODATNE INFORMACIJE

TAJNIŠTVO - ga.  Lidija Vogrin 07/4992-550
SVETOVALKA - ga. Alenka P. Kranjec 07/4992-556
RAVNATELJ - g. Martin Šoško 07/4992-552)
ORGANIZATOR IZOBRAŽEVANJA - ga. Boris Ambrož tel. 07/49 92 576 ali 07/49 92 568

Kontaktirajte nas

Ekonomska in trgovska šola Brežice
Bizeljska cesta 45
8250 Brežice
07 / 499 25 50
ss.trg-ekon-brezice@guest.arnes.si

Uradni podatki

Ekonomska in trgovska šola Brežice
Bizeljska cesta 45
8250 Brežice

Več podatkov »