Ta spletna stran uporablja piškotke. Z brskanjem po strani se strinjate z našo izjavo o Piškotkih. Sprejmi in zapri
VSŠB
UNESCO

Knjižnični red

1. ČLANSTVO

Ob vpisu na Ekonomsko in trgovsko šolo Brežice oz. Višjo strokovno šolo Brežice postane vsak dijak in študent član naše knjižnice. Člani knjižnice so lahko tudi odrasli, ki se izobražujejo ob delu. Študentje in odrasli ob vpisu pokažejo indeks oz. potrdilo o vpisu.
V knjižnici nimamo članarine. Uporabnikom se vse gradivo izposoja brezplačno.

2. IZPOSOJA GRADIVA

Rok izposoje za knjižno gradivo je 7 dni. V primeru zelo iskanega gradiva lahko knjižničarki časovni rok izposoje primerno podaljšava oz. skrajšava.
Uporabniki knjižnice si lahko naenkrat izposodijo neomejeno število različnih enot knjižničnega gradiva. Knjižničarki imava pravico omejiti število izposojenega gradiva, če gre za posebej iskano gradivo.
Knjižnično gradivo, ki si ga dijaki oz. študentje ne morejo izposoditi na dom:

  • referenčno gradivo, ki se uporablja v čitalnici (leksikoni, slovarji, enciklopedije, atlasi …),
  • serijske publikacije,
  • polpublikacije (raziskovalne in diplomske naloge).

To knjižnično gradivo si je izjemoma mogoče izposoditi po dogovoru s knjižničarkama.

Izposojeno gradivo je možno enkrat podaljšati, če ga medtem niso rezervirali drugi uporabniki. Podaljša se lahko osebno ali pa po telefonu 07/4992-560.

Dijaki zaključnih letnikov morajo gradivo vrniti do konca pouka. Lahko si ga izposodijo za poklicno maturo in zaključni izpit, vendar ga morajo vrniti pred podelitvijo spričeval.

Dijaki, ki potrebujejo gradivo za popravne izpite, si to gradivo lahko izposodijo tudi čez počitnice, v dogovoru s knjižničarkama.

3. ZAMUDNINA

Vsem, ki izposojenega gradiva ne vrnejo pravočasno, knjižnica zaračuna stroške zamudnine za vsak zamujen dan (tudi sobote in nedelje). Višina zamudnine je 0,04 EUR na enoto za vsak zamujen dan. Dokler uporabniki ne vrnejo izposojenega gradiva in poravnajo zamudnine, si ne morejo izposoditi drugega gradiva.

4. ODŠKODNINA ZA POŠKODOVANO IN IZGUBLJENO GRADIVO

Uporabnik je dolžan izgubljeno ali poškodovano gradivo nadomestiti z enako novo enoto gradiva. Če knjižničnega gradiva ni mogoče nadomestiti ali je ugotovljeno, da je namerno poškodovano, povzročitelj plača vrednost izgubljenega oz. poškodovanega gradiva ali gradivo nadomesti z drugim gradivom, po dogovoru s knjižničarkama.

5. DELOVNI ČAS

Šolska knjižnica je bila odprta vsak dan po prilagojenem delovnem času, po predhodnem dogovoru pa tudi v popoldanskem času.

6. KNJIŽNIČNI RED

Knjižnica je namenjena študiju, učenju, iskanju gradiva in informacij. Zato mora biti mir in tišina. Ob vstopu v knjižnico morajo uporabniki torbe odložiti na prostor, ki je za to določen, na mizah ob vhodu. V knjižnične prostore ni dovoljeno prinašati hrane in pijače. 

 

Kontaktirajte nas

Ekonomska in trgovska šola Brežice
Bizeljska cesta 45
8250 Brežice
07 / 499 25 50
ss.trg-ekon-brezice@guest.arnes.si

Uradni podatki

Ekonomska in trgovska šola Brežice
Bizeljska cesta 45
8250 Brežice

Več podatkov »