Ta spletna stran uporablja piškotke. Z brskanjem po strani se strinjate z našo izjavo o Piškotkih. Sprejmi in zapri
VSŠB
UNESCO

O šoli

Ekonomska in trgovska šola Brežice deluje na sedanji lokaciji od leta 1998, ko smo se, navdušeni tako dijaki kot zaposleni, preselili v novo šolsko stavbo. To je bil čas sorazmerno močnih srednješolskih generacij, kar se je odražalo v polni zasedenosti ekonomskega in trgovskega programa. V šolskem letu 1998/99 je bilo redno vpisanih 840 dijakov, zelo obsežno pa je bilo tudi izobraževanje odraslih. Leta 2000 je bila v sklopu obstoječe šole ustanovljena še Organizacijska enota Višja strokovna šola, ki je v prvem študijskem letu v program komercialist vpisala 140 študentov. 

Materialni pogoji za pedagoški proces v obeh organizacijskih enotah so v glavnem zelo dobri. Leta 2011 se je podoba šole lepo dopolnila z novo športno dvorano, ki skupaj z atletskim stadionom v neposredni soseščini nudi odlične pogoje tudi za pestro paleto športnih aktivnosti. Z izgradnjo šolske telovadnice se je zaključil večletni ciklus vlaganj v materialno osnovo šole, od ureditve mansardnih prostorov do razširitve parkirišč, ki ustrezajo potrebam šole, športne dvorane in atletskega stadiona. Če dodamo k temu še sodobno opremo (ki sicer že kaže znake iztrošenosti), je Ekonomska in trgovska šola Brežice zanesljivo še vedno nad standardom povprečne slovenske srednje šole.

Na področju izobraževalne ponudbe je šola doživela dve izraziti osvežitvi: v šolskem letu 2008/09 smo začeli izvajati 4-letni izobraževalni program logistični tehnik (žal zanimanje zanj povsod po Sloveniji upada) in v šolskem letu 2015/16 nov 4-letni program predšolska vzgoja, ki bo ob dosedanjih programih pomembno obogatil izobraževalne možnosti posavske mladine.
Čeprav je stalna skrb za primerne prostorske in druge materialne pogoje vsekakor potrebna, je vendarle res, da šola niso samo zidovi in oprema, ampak v prvi vrsti ljudje. Kako dobra bo šola, je mnogo bolj kot od materialne osnove odvisno od živih ljudi, od učiteljev,  dijakov in staršev – od kvalitete naših medsebojnih odnosov.

Zato med prioritetami – kot doslej – ostaja na prvem mestu skrb za čim boljšo šolsko klimo, za takšno vzdušje, v katerem bo lahko slehernik uresničeval samega sebe in našel sebi ustrezno mesto v velikem šolskem kolektivu. Skratka, prizadevamo si ustvarjati odnose, iz katerih naj diha prepričanje, da nam je mar za vsakega posameznika. Kolikor uspemo te vrednote spraviti zares v življenje (in ne le na papir), toliko ima šola duše – če  je ni v medsebojnih odnosih, je namreč sploh ni.

Martin Šoško, ravnatelj

 

Kontaktirajte nas

Ekonomska in trgovska šola Brežice
Bizeljska cesta 45
8250 Brežice
07 / 499 25 50
ss.trg-ekon-brezice@guest.arnes.si

Uradni podatki

Ekonomska in trgovska šola Brežice
Bizeljska cesta 45
8250 Brežice

Več podatkov »