Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Zadnji šolski dan smo na Ekonomski in trgovski šoli Brežice počastili dan državnosti in dvajseto obletnico delovanja šole v novi šolski zgradbi s prireditvijo »Tradicija in novi časi«.

Uvod v prireditev je pripravil predsednik dijaške skupnosti Emrah Umihanić, ki je vsem dijakom čestital za dosežene uspehe in pohvalil šolo, ki dijakom nudi vse potrebno za doseganje odličnih rezultatov. Sledil je kratek zgodovinski del, v katerem je Boris Ambrož z dijaki predstavil okoliščine in veselje ob ustanovitvi nove države Slovenije. V nadaljevanju so dijaki pripravili zanimiv preplet poezije, glasbe in športa ter pokazali, da ob pridobivanju strokovnih znanj niso pozabili na razvoj umske in telesne kulture. Ob zaključku je ravnateljica dr. Mojca Tomažin dijakom zaželela lepe in sproščene počitnice v naravi, brez pretirane uporabe telefonov in računalnikov. Naslednje leto šola namreč prične s projektom Inovativna pedagogika, kjer bodo dijaki pri pouku kontrolirano uporabljali svoje telefone in računalnike za izobraževalne namene, zato je dobro, da se zdaj malo spočijejo od njih.

Pri izvedbi prireditve so sodelovali Katarina Leskovar, Alegra Rozman Ravnikar, prof. Boris Ambrož, Timotej Topolovec, Anja Roštohar, Klara Vodopivec, Lara Kočan, Sara Plevnik, Aida Ajda Praner, Naja Rovan, Beno Kunst in mentorji profesorji Boris Ambrož, Darja Babič Drašler, Vladka Lopatič, Patricija Rudolf.

Po prireditvi so dijaki prejeli svoja letošnja spričevala. Vsem čestitamo za dosežene uspehe, tistim, ki imajo še kaj za postoriti v juliju in avgustu, pa želimo še malo potrpljenja ter veliko sreče pri izpitih. Vsi pa naj bodo pozorni na cesti, naj uživajo zaslužene počitnice in naj pridejo septembra spočiti in polni novega elana po nova znanja, izkušnje in lepa srednješolska  doživetja.

 

Tekst in foto: Metka Galič

 

(Skupno 1.197 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost